Friday, July 31, 2009

Sahabat

Well, utk post kali nie, aku nk perkenalkan rakan2 aku di lipis (or lepeh) yg kbyknnye poyo2 blake....




yg si baju biru :

~sulaiman shah (aeman/leman/iman/aiman) *mamat nie byk tull nickname
~skang nie kat UiTM Kuala Pilah (Diploma Teknologi tekstil)
~model sambilan wak2 cuti spm
~bcita2 tinggi utk mempunyai butik pakaian yg menggunakan labelnye sndiri & buat fashion show sndri...
~juga berhasrat nk bukak modelling agency sndri.


yg specky tue plak :

~asri jamil name diberi (asri)
~skang nie kat Matrikulasi Changlun, Kedah (Perakaunan)
~bercita2 menyambung pljrn dlm bdng business addmins & berjaya membuka companynye sendiri....




yg baju putih tue :

*syahir (budak tasik chini en dulu skolah agama kat kuantan)
*skang nie kat Form 6 SMK Clifford, k.lipis (aliran kemanusiaan)
*cite2.....aku pown xtau....

baju biru :

*zai bin daud (zazai/zai)
*pown same mcm syahir (tmpt bljr)
*seorg ketua kelas yg mudah kelam kabut tp sgt baek.... (disenangi sumer org)

yg duduk (bj coklat)

^name safwan (wan)
^skang nie kat Politeknik Semambu Kuantan (polisas) dlm bidang e-keusahawanan en e-dagang
^sbnrnye bcite2 nk bjinak dlm bidang food-tech tp x kesampaian
^mat drift yg mmg laju giler wat kete & antr org yg aku plg rapat wak2 kat f6




bj putih :
#ibrahim khomiruddin (baem/baim/ibrahim/along)
#pelajar UPM (ASASI sains pertanian)
#ingin further study dlm bdng medic
# slain leman, die org yg plg aku rapat en mudah faham aper yg ader dlm fikiran aku
#juga prnh bcita2 ingin jd sorg guru
#popular dgn gelaran budak ladang


yg pompuan ;
-siti dalilah mustafa kamar nama diberi (dalilah/dilah/daaa)
-sgt baek & antra kwn pompuan yg aku plg rapat
-kenal wak2 darjah 1 lg
-die ngan leman mmg aku knal sjak drjh 1 lg
-skang nie kat Matrikulasi Gopeng, Perak (Sains Hayat)
-bcita2 utk mnceburi bidang pendidikan (nk jd cg geog kalu x clap)





yg specky :
-sumiyanti (sumi/sumito)*rase xder org panggil die yanti
-skang nie samer ngan zai & syahir (i class kat f6 clifford)
-very nice gurlz & sgt tabah orgnye
-ble ckp cina, melayu, inggeris fluently
-penyebab aku rase sedih wak2 tinggalkan f6 dulu

yg bertudung :
-najah syahirah bt asmawi (najah)
-aku sgt suka tgk kegedikannya
-skang nie kat POLISAS = tmpt Safwan bljr (sains kesetiausahaan)
-very good singer

bj merah :
-ah teng
- xbyk sgt info psl minah cina nie
-sgt baek en mudah mesra

bj coklat :
-ah lynn
-yg nie lg baek en so sweet gurlz
-dh ader couple kat key-el kalu xclap
-die ngan ah teng satu klass kat clifford tp dlm klas ekonomi


^well, smoga kite sumer akn bjaya dlm hidup masing2 en be the best among the best en capai cita2 masing2.....^




nie wak2 wedding day kakak leman




syoknyer tgk gmbr nie




suke gmbr hitam putih nie


zumiela7 said ~ rakan2 lah yg byk membr sokongan en galakan ketika aku mula rase nk tergelincir & tersungkur tp mereka smpt tariktngan aku en samer2 membantu utk mmastikan kiter sumer ble bjln dgn baek menuju puncak & destinasi yg dicari

Terlalu Istimewa

oklah, spnjg hari khamis sbntr td, aku tlh wat byk perkara...cmbiase anta adek2 aku ker sk en amek diaorg... sblh ptg plak, aku amek leman bwk pg umah aku... sblm terlupa, LEMAN ialah slh sorg best frenz aku yg skang nie study kat UiTM cOURSE teknologi tekstil... pastue, aku, leman, baem, en asri kumpul kat umah aku en then, kitaorg pi umah sahaq tp xder(hari nie merupakan hari last sahaq kat lipis coz pas nie die nk pi pndh ke terengganu utk slama2nya..) kemudian, kitaorg naek keta saga aku en pi anta leman kat gua(umah die kat kg gua bkn dlm gua)....tp sblm tue, kitaorg singgah kat centrepoint utk jumper zulaikha en sumiyanti (kwn2 leman yg jgak kwn2 aku)

nie pix2 spnjg pertemuan yg tdk disengajakn ngan geng ptg td......




sweet couple toll la.... diaorg nie dolu2 prnh gak menyimpan perasaan antr satu sama laen...skrg xtau laa..




nie sumiyanti ngan adiknyer...




nie ibrahim @ baem @ budak ladang




nie plak gmbr dilah (bj coklat) wit zulaikha (bj pink) en also wani (si bj merah)




nie adek sumiyanti, namernye benazir(cm name ex-pakistan pnyer PM)




waktu dlm kete aku.....




aku hrp gmbr nie x cetuskn kontroversi coz ia bkn spt aper yg korang lihat... ramai lg hamba2 allah waktu nie




dr kiri : asri, leman, dalilah




syoknyer posing...waktu nie dh kat umah leman




aku suke betoi ngan gmbr nie




aaperla yg diaorg tgh wat nie....




syoknyerla mkn en minum wak2 nie....



zumiela7 said ~ saat2 ini terlalu sentimental en istimewa buatku....

Guru Malaysia

Ok, free time nie aku gunakn utk citer sketla psl hr pendaftaran aku kat IPGM hari tue... aku sampai kat c2 agak nk dkat lewat dlm kul 10.30 pg..then, biler aku sampai, rupenyer bnyk lg bende yg aku luper nk wat spt bli money order, photostat dokumen2 penting ygmaner diaorg nk dlm 6 salinan en also gmbr pasport dlm 14 keping... menepik aku wat2 nie.... berlari berkejaran...maner tidaknyer, nk isi borg lg....dhla borg byk giler...thanxss pd ayah aku yg cool jer walau byk kene wat utk settlle kan pendftran anak die yg baek nie(???/)nie pix wak2 b4 parents aku nk balik... kat blkg tue geng2 fasilitator dh cbuk suruh beratur...




aku en my beloved ibu en ayah.... (di hdpn dewan besar "Dewan Bendahara")




ader x rupa bakal guru Malaysia????




zumiela7 said ~ smoga lbh ramai kaum ADAM yg nk join profesion perguruan nie...

Siapalah Aku



lawaknyer aku biler tgk gmbr aku nie...nie kalu x clap awal thn swak2 cuti pnjg lps spm... mmg simpn rambut tp muka full ngan jerawat...




nie pn samer...


zumiela7 said ~ manusia sentiasa berubah tp aku berubah ke erk??

Thursday, July 30, 2009

Lagu Happy

slmt mlm sumer.spttnyer aku posting bende nie tghr td tp pc jammed...tangguhla kejap.. sori coz x smpt tulis per2 mlm dmlm. aku letih.. smlm pg kuar mkn ngan geng2 ; dilah,asri,sahaq,nana,baim (budak ladang) en x luper adik dilah, daim kat pahang club.. aku bantai 2 cawan sirap limau en nasi goreng daging merah. balik2 maen internet en trus tertitdur... pg smlm pulak aku pg smk clifford spt yg drncg dgn asri & dilah... syok dpt jumper diaorg smer....kebetulan gak ader sorg budak kene h1n1...so sad.... diaorg skang nie tgh exam tp smptla gak borak2. aku pn smpt melalui proses peralihan ilmu (hahaha) ngan cg hazieta tntg cara2 nk ngajar bebudak tntg sjrh nnt... insyaallah, kalu tidak ada aral melintang, 2015 aku akn start posting.... kat maner??? lantakla kat maner2 pn...

Nie antara pix2 wak2 aku pg visit clifford smlm..




niela cg hazieta (or name komersial cg zieta) yg pakai kurung purple en merupakan slh sorg cg sejarah yg aku kagumi selain cg nasir (cg sjrh wak2 aku f3) en yg kurung hitam tue plak cg ina (cg peng. perniagaan aku wak2 stpm dulu) cg ina nie plak sdg gigih siapkn Master die kat UM tp aku x ingt aper yg die tgh study...




nie plak cg amalia (cg geog aku) wak2 stpm dlu...syok blajar ngan die




kate si asri (kwn aku), die en geng2 die yg wat mural nie.. (includela kwn aku si baem)




nie antara gmbr2 skilas pandang bgnn di clifford tp bkn klas aku...klas aku kat bgnn bersejarah




nie plak antara ladies yg ader dlm klas stpm aku dulu yg kekal smpai skang...
dr kiri(ruhaida,nia,nik (bkn budak klas aku tp menyibuk jer...hahaaha aka NAIB PENGERUSI KEPTEC),syita en zati si mawas)




nie ZAI, slh sorng best frenz aku wak2 stp (die antara bebudak lelaki asal kelas aku yg kekal smpai skang)




eh, gmbr diorg lg




niela dalilah(aku pnyer bestfriend pompuan dr dulu hngga skang..knal sjak thn 1 lg wak2 sk rendah) die pn join aku pg clifford sbb die sk menengah kat c2 gak dulu...skang ni kat MATRIKULASI GOPENG




luper nk bgtau...nie wak2 kitaorg kat library... wak2 nie kbtln diaorg minggu exam...
credit to dilah yg tolong amek gmbr nie...thanxss




aperla yg nia en ruhaida ckpkan tue erk???




tekun betul si zai study sjrh wak2 nie...nk challenge aku erk?? mentang2la aku pown minat sj



zumiela7 said ~ mmg happy giler aku wak2 nie...

Wednesday, July 29, 2009

Seindah Biasa

salam buat sumer viewers....okla, br jer seminggu aku pg IPGM, akhirnya aku blik smula ke rumah. nie semua sbb kes h1n1 yg melanda IPGMKSM kesayangan aku... 6 org disyaki, so sumer org kena kosongkan IPG.. kitaorg adlh antara maktab yg terpaksa ditutup smentara wak2 selain drpd IPGM Perempuan Melayu Melaka yg maner sorg kwn aku pn ader kat sane..tapi adder advantages gak aku blik nie coz aku akn dpt pg pc fair weekend nie en bli laptop.... suker giler... bapak kesayangan aku pun dh bg green light... so, x sabo jer nk tunggu weekend nie... byk presentation & assignment yg perlu disettlekan... d'samping tue gak, ct kali nie aku ble jumper dilah, asri en sahaq en also nana (slalu dgr name tp br 1st time jumpe).... x luper gak, coming soon baim yg akn blik esok...byk lg yg ingin aku citer psl IPGM aku tp lek lu...byk mase lg.. nntkan my new post lps nie coz aku nk story psl UNIT KAJIAN SOSIAL PPISMP AMBILAN JULAI merangkap klass aku... Semoga hari-hari mendatang aku kn Seindah Biasa....Esok aku plan nk pg melawat sk f6 aku, SMK Clifford....






Jangan pernah takut ku tinggalkan
Saat bintang tak mampu lagi berdendang
Saat malam menjadi terlalu dingin
Hingga pagi tak seindah biasanya
[Chorus]
Takkan mungkin kita bertahan
Hidup dalam kesendirian
Panas terik hujan badai
Kita lalui bersama
Saat hilang arah tujuan
Kau tahu ke mana berjalan
Meski terang meski gelap
Kita lalui bersama
Ku tak bisa merubah yang telah terjadi
Tapi aku kan menjanjikan yang terbaik
Agar kita tak pernah menjadi-jadi
Meski beza dermaga untuk kita berlabuh
[repeat chorus]
Pernah kita jatuh
Mencuba berdiri
Menahan sakit dan menangis
Tapi arti hidup lebih dari itu
Dan kita mencuba melawan
[repeat chorus]

zumiela7 said ~ sedap ker suara aku kalu nyanyi erk???

Saturday, July 18, 2009

SejaK Ku Bertemu Padamu

hei sumer... finally aku sampai gak kat umah... well, 1 minggu pertama di IPG sgt sronok + tiring + adventurous + tension + excited & much more... aku pnyer maktab dkat ngan laut... dkt hostel, aku duk tngkt 4 en nmpk view laut dr umah aku... byk aku nk citer tp mase x mngizinkan... mulennyer aku plan x nk blik tp sbb nk settlekan borang perjanjian, akublik gak. br sampai mlm td tp dh nk blik esok.. hrp jumper sumer lg pas nie... sjak aku bertemu dgn rakan2 baru di IPG, diaorg byk mengubah perspektif br dlm hidup aku.... thanxs guy!!!!!!!!
zumiela7 said ~ hei... xsabo nk jd org maktab nie.... sampai mati aku akn pegang gelaran tue...

Friday, July 10, 2009

I'm Sorry Goodbye





hello sumer...well, maybe ini merupakan entry post aku yg terakhir b4 aku menjejakkan kaki aku kluar meninggalkn lipis utk menuju ke IPGM Kampus Sultan Mizan Besut. Aku hrp org2 yg baca blog aku nie sumer akn mendoakn kejayaan aku... kpd sumer, thanxss 4 all of ur support to me. i really appreciate it... kenangan yg aku dpt spnjg 7 bulan aku cuti nie xkn aku lupakn sampai biler... betul kata org...kenangan pahit itulah yg akn mematangkn kite sume... take care of urself & smoga berjumpa lg pada masa cuti akn dtg... insyaallah, ader mase aku akn update blog aku nie....

zumiela7 said ~ kalu rindu2, jgn luper sms erk... ingat daku dlm doamu

Thursday, July 9, 2009

Luka

Hei sumer....pehabo??? hrp2 sumer para viewers blog aku yg tersayang nie chat2 blake hndknyer... oklah, maybe ramai yg perasan @ x perasan sbnrnye sumer tajuk entry aku kat blog nie sumer nyer dtgnyer dr tajuk lagu... aku sajer pilih tajuk lagu supaya kire ader trademark tersndri la kononnyer & smmngnya aper yg blaku pd diri aku pd hr 2 ader kene mngene dgn tajuk entry aku tue.... mcm hari ni, tajuknya LUKA... tak bermakna aku tlh dilukai oleh ssiapa ttp aku tlh dilukai oleh insan sesuatu yg bernama alat ciptaan manusia kat klinik gigi td.. sakit giler arr nk wat rwtn salur akar tue... mujurla doc gigi yg cute aka montel tue bg ubat bius. klau x, xtdo mlmla aku jwbnyer.... well, ptg nie nk wat skali lg reunion ngan bebudak f6 sblm aku mlngkh pg masuk maktab ari sabtu nie.... impatient + curious + screaming + frightening & bla3x...... oklah, nk pi kemas bj2 yg perlu dibawa..... kpd sesiapa yg prnh dilukai walaupn dgn sbtg jarum, terima jerlaaaaaaaaaaaaa........




(jgn terperanjat....name minah nie LUKA)

zumiela7 said ~ kalau namer minah nie LUKA, nnt aku bg namer anak aku SAKIT, BATUK, DEMAM, SELSEMA... haaa..kalau yg selsema tue ble bg name H1N1

Wednesday, July 8, 2009

Pagi Yang Gelap

pagi yg gelap....tuela yg aku ingt biler dgr lg dr group HUJAN nie.. tp, alhamdulillah, sumer ok... Pagi td aku pi maktab lipis amek BORANG AM 402. rupenyer beso juge IPG lipis nie erk.. xsangka dlm tmpt aku lahir nie, lipis sdh ader institusi pengajian yg bertaraf world g2... harap2 maktab aku kat besut tue samerla gak.. then, aku terus ke pjbt kak nadiah utk suruh die tlg isi borang am td. Thanks kak nadiah... Kemudian, aku pi spital lipis... ingtkn ble la wat medical check-up tue.. tup3, kene postpone ari jumaat... kire wat temujanji jer la td.. dhla, mamat yg in-charge kat spital tue mcm mamat psiko... mluat aku... pas2, aku pg klinik gg utk wat treatment.. tp kene postpone ptg coz doc xder.. aku kembali pg ker ofis kak nadiah... kitaorg pi shoping mknn kat pasar blkg... smptla aku pekene nasi lemak 2 bungkus... kemudian, kitaorg pi wat insurans & amek printer yg sudh siap d'servis... ketika itulah berlaku satu adegan lucu yg tp menyeramkan yg hanya akan menjadi rahsia aku ngan kak nadiah..."kak nadiah, kiter kene rahsia perkara nie. bahaya kalu org laen tau"... rahsia aper>>>>???biarlah rahsia... aku pn continue klik ke rumah.... xingt, b4 blik umah, aku pg anta adek aku, zaki ke sk clifford, amek de kat smokh & amek ateh kat skwi (tmpt aku bljr wak2 sk rendah). wak2 ptg plak aku isi dgn pg ke klinik gg utk wat treatment. kali nie doc ader... sakit giler... eeeeee...smpai skang terngiang2 kat kpla hotak aku.....kmudian aku skali lg kmbali ker kdai kak nadiah utk ajar die psl cara nk burn cd... wak2 ptg (dlm kul 6 ptg) aku isi dgn anta mak aku ke tmpt exercise poco2..nenek aku pown turut serta.... aku plak lps amek zaki, pg joging ngan kak nadiah kat taman tema... after dat, lps hbs joging & amek mak aku smula kat tmpt die exercise td, kitaorg pown blik umah... aku pn tanpe smpt wat per2, trus pg depan laptop utk aper??? utk aper lg klau bkn blogging.....
zumiela7 said ~ hrp2 aku bykla exercise pas nie... klau x, kurus keringla jwbnyer bdn aku nie

Yang Teristimewa

hei sumer...walaupn dh pukul 12.00 lbh, tp aku still x tdo lg.. so, aku pn mula menggatalkn diri upload video nie kat blog kesayangan aku... video nie diambil during my sweet time dlm pjlnn menghantar najah & zai (bebudak ex-classmate f6 aku) ke umah diaorg kat sg koyan slps blik dr umah wedding kakak aeman (jgak ex-classmate f6 aku)..... smoga korang enjoy dgn video yg agak giler2... aku tgh drive ketika video nie diambil....


video

zumiela7 said ~ org yg x kenal kitaorg (grup GAS nie), musti ingat bebudak nie org sewel en giler..

Tuesday, July 7, 2009

Memori Tercipta

oklah, hari ini aku terase nk mengimbau kembali saat-saat manis sepanjang 5 tahun aku belajar di Maahad Muhammadi Lelaki Kota Bharu Kelantan (2004-2009).. Byk kenangan suka & duka yg aku dpt spnjng berada di sana. Walaupun aku bljr di sana bukan ats kehendak aku, namun aku xpernah menyesal coz bnyk bende yg aku bljr & aku sedar spnjg temptoh 5 tahun tersebut. Mase tersebut jugalah aku mula kenal tentang dunia yg serba mencabar & penuh dgn onak, duri & ranjau... Pelbagai memori tercipta ketika aku di sana.... jom kite ke zaman silam.........





(pix nie ketika lawatan MPP sekolah aku ke pulau langkawi. nie wak2 ats bot dlm pjlnn pulang ke perlis.. gmbr aku, syiham, hasyier& abdin)




(gmbr nie plak wa2 mkn mlm pimpinan yg diatur oleh bebudak f4 ketika itu..wak2 nie aku f5, crla di mane aku berada)




(nie satu lg gmbr wak2 kat langkawi..berlatar belakangkn laut & kilang simen..tp xnmpk pn)




(nie wak2 kami sumer singgah di telaga tujuh)




(pix nie wa2 kami sumer ke konvensyen usahawan muda prgkt negeri kelantan 2008...cutenyer teacher raihanah...aku wak2 nie pegang jwtn human resources manager)




(nie kami slps presentation...malas dh nk ingt...nk tergelak jer rase)

sekilas tentang PUM :

company : De' Infinite Dimension II Sdn bhd.
guru penasihat : the late cg wan rahanah
: teacher raihanah
: cg ramlah

managing director : adam fariz (ade)

HR manager : aku lerr

finance manager : syiham (syihe)
marketing manager : aiman (aime)
production manager : afnan (af-6)

computer programmer : huzaifah (jepah)

: farhan (pehe)





(syok giler kitaorg mlpak kat tepi laut kat bachok)




(luper plak nk introduce... kat blkg dr kanan;afnan(merah),aku,adam...manakala yg didepan;farhan(merah/putih, syiham, aiman & jepah aka huzaifah)




(nie wak2 gambar dlm klas aku.... 5 syariah science medina)




(niela slh sorng best frenz aku yg aku xble lupe coz die sorg yg mmg giler....hidayat aka rossa)




(nie wal2 gmbr klas kami...ketika free style....lucunyerlaa...guru tingktn, cg aziz yg sporting habis)




(wak2 kat umah paka aka zulfakar yg skang nie kat UM)




(nie wak2 kat pertandingan landskap prgkt negeri klantan... aku, syiham, dayat, bro ehsan & ramai lg turut join competition nie...)




(kami bergambo dgn cg hanimah)




(nie wak2 tgh bg siapkn model...)




(nie pn samer....rindu giler time nie)




(nie wak2 celebrate bezday dayat..)




(dlm byk2 gmbr dlm post kali nien, niela gmabo plg lamer..wak2 lwtn badan dakwah sk, BALKIS wat lawatan ke key_el,melaka & s'ngor... nie wak2 celebrate besday saper erk?? wak2 nie kat suria klcc)




(nie ketika gambo ramai2...satu rombongan)



zumiela7 said~ kesimpulannyer, byk gak tmpt aku pg melawat selama aku duk kat saner... niela hasilnyer bile rajin aktif saner sini..........memori tercipta nie xkn aku luper sampai biler2