Monday, October 19, 2009

final decision or destination???

salam buat semua... akhirnya setelah cuba bertenang & berfikiran waras, aku membuat keputusan:

...utk stay belajar di IPGM~ Kampus Sultan Mizan, Besut, Trgn...

&

usul melanjutkan pelajaran ke UIAM dlm bidang asasi undang-undang DITOLAK!!!

tetapi aku still sedey dgn kptsn yg aku buat sendri... coz both mmg pilihan yg sgt bgus... lebih2 lagi, kalau aku mmg dpt masuk uiam... salah satu "u" yg mnjd impian aku slain UM....tp aku akn cuba memahami kptsn yg tlh aku buat inie... aku tdk menginginkn org bkate en mmbr pndpt bhawa ipg is da best or uia is da best... aku dh tau sume tu.. pluang keje or anythin' else,.,.,so cliche... aku sntiase bpndpt bahawa kerja yg tebaik en aper yg de best in life when we doin somethin dat we really like en enjoy.. i mean, sgt sgt sgt suke...

knape, aku plih utk stay... coz aku mlas nk uruskn hal kluar en mktb en msk uia... sgt benci proses2 nie..pg jumpe HEP or pengarah...dlm mase jumpe tue cm2 la ble blaku.... lbh2 lg, aku dh sign aggremnt... lgla ***** utk keluar... 2nd, coz aku dh ade team yg sgt inspiring, loving, en exciting..myh ks units of course, en my frenzz here.. aku just afraid yg aku xdpt sume nie when i go there... mmgla mudah utk aku sesuaikn diri di ssuat2 tmpt yg baru tp x semeriah di sini... snang ckp, i love them all lahh...

tp, percayalah, andai aku msh blum msuk ipgm nie, & aku berada di rumah, dbr situasi ini, uiam adalah destinasiku... aku tahu yg mmg sume tue x menjamin my future, tp bkn aku x bsikap futuristik.. tp aku lbh suke buat sesuatu yg aku sgt3 suka... lgpown, name pown masuk "u"... sape x sronok... kseronokn berada di "u" tue , x siape ble bg kat kite blik... bkn aku merendahkn Ipg, ipg sgt baik en terbaik....kalu x, xknla aku stay kn... mgkn bkn i2 yg tertulis buat aku... zumiela7, maybe ade ssua2 yg menyeronokkan d'depan menanti aku.... at least, aku tahu aku pnh diterima masuk ke UIAM en aku tolak... akn ku simpn surat twrn tue hingga ke akhir hayat aku...



aku ingt nk belek details...xperla...nnt bosan2, aku beleklah...




namer aku tue kat 1st line...wakaka...smlm famili aku dtg hntr surat twrn nie.. akhirnye dpt gak aku menatapnye pueh2...


kepada insan-insan yg sempat aku bertanyakn pndpt, thanxss 4all of ur kindness...

1- kak ngah nadiah (org ptame aku call)

2- kak ngah trgn (nk x nk kene call sbb kakak sdare yg plg sweet en aku musti call die dlm ape jua hal)

3- zaim samsuri (ex-ketua pljr aka bos aku wak2 mml dolu2..skang nie kat mesir.) *vote 4uiam*

4- de trgn (nie adik kak ngah trgn...study usim...kalu x, dekat aku ngan die..)

5- zira (thanxss....sweet friend yg meyakinkn plhn aku adelah yg terbaik..thanxss gurlz)

6- sahaq (walapown skadar ym di facebook, i really appreciate ur comment)

7- abg azan (senior aku yg skang nie ader kat oversea...) *also vote 4uiam*

8- mujahid (slh sorg kwn aku yg jugak hrp aku pg uiam..skang kat jordan)*uiam*

9- dalilah (my sweet en beloved gurlz...her comment always supportive )

10-kak izzah uiam (senior aku yg skang kat uiam...tp die vote for ipgm)

11- hafix.. (ntah knape aku suke dpt kongsi ngan ko... mngkn kite senasib... aku hrp ko stay till de' end)

12-last but not least... saudari madihah...(satu comment yg plg mahal drpd sume..yg laen jgn terase ati plak...die kat jordan kalu x clap)she also vote 4uiam*


en ramai lg yg bg comment en opinion bergune, thanxss sumenye....


kpd as is mie, yg kekadang comment nye cm marahkn aku...sowey...

bg2 gak zahraa yg cm nak nangis wak2 mesej kt aku 3 mlm lps... xpe, nnt alipp pujuk...


sory gak buat alipp coz aku x bgtau die...die tau pown sbb bace blog aku en tau drpd as is mie.. aperpown, aku suke kn post ko yg psl membuat kptsn tue.. nnt aku pg comment...


kpd muni, sowey x lyn call en sms en also msj di facebook coz i really need my privacy at dat moment...kpd muni, u sucha gud fren ever...


org yg plg aku rase bsalah ialah member aku kt hostel ipgm nie... spnjg cuti nie, aku x bgtau pown die... owrgnye adelah izzul syahmi...kwn yg plg "zalim,jahat en puaka"...sikap en gayanye sntiase mmbuat aku nk ktawa...knaper??? entahlah.... bkn xnk bgtau, tp aku ble agakla ur answer... xknla ko nk ckp,"zaem, xyh plih uia or ipgm, pg bunuh diri terjun laut jer, eh tp x famous, baek ko terjun klcc"... (tp x mustahil die ckp cm2...kami kn sesame gile)..isu uia nielah knape aku sering senyap en moody spnjg cuti nie...aku xniat pown xnk mandi hr tue, cume aku plukn peace.. (psl mandi manda tue, nnt aku citer in next post)


kpd senior2 mml aku yg bg idea (abe din, abe meni), thanxss alot... x lupe gak senior aku dcnie yg cube nk bg ketenangan dlm diriku yg agak bluurr en lost ketika ini.. (thanxss abg akhim)...


tringt satu quote drpd abg asyraf (slh sorg senior ks aku), die cakap, "kite harus fikir bagaimana satu kptsn yg kite buat mgkn tdk dpt menggembirakn hati kite seorg, ttapi dgn kptsn itu jugalah mngkn kita boleh menggembirakn hati 1000 org"...(cm tuela agak2 bunyi nye)

??aderker org gembire ngan kptsn yg aku buat nie??? ader!! mak aku..... (yerkot)


kpd insan-insan yg terase, terluka spnjg ape yg tlh aku buat semenjak 2 menjak nie, sowey kerna aku cume mahu memuaskn ati ku (khususnya utk previous post)...


kpd yg baca previous post aku, sowey...kekadang bile marah, mcm2 akn terhambur drpd diri kite yg hina ini...x terniat aku utk memburukkn sape2... aku mmg mngaku jahat tp xla jahat sgt..

aku cume hrp, bile aku blik umah nnt xder org akn cbuk bangkitkn blik isu rugi or x rugi tolak surat twrn nie...kalu x, nahas korg aku kenakn en kerjakn!!!! pada aku, rugi or x rugi, hanya aku yg berhak menentukannya...so, korg shut up!!!!

sbnarnye, x ramai sgt yg tahu psl offer letter nie coz aku just bgtau kat blog nie jer, kpd yg xtau, xper...xpentng pown korg tau, xder perpown yg berubah.

*zumiela7 lah tempat terbaik aku utk expressikn segalanya*



nielah antara tmpt yg plg aku sayang nk tinggal..tmpt study aku en sgala2nye bg aku..aku mnulis skang nie pown kat meja nie...

#$% samada ini final decision or final destination or both buat aku, korg tolong jwb ble x???

zumiela7 said ~ sambung la baca sakura mengorak kelopak...moga2 aku x akn tringt ape2 yg sedey blaku spnjg cuti deepavali nie..aperpown, aku akn cube menerima hakikat bahawa inielah kptsn yg aku terpakse buat en moga2 aku akn hepi sokmo2 slps inie...plizz pray 4me....aku harap isu offter letter ini akn kekal dlm memori aku coz hanya tuhan yg tahu betapa aku gembira dpt offer UIA nie.. may God always bless us!!!

4 comments:

Nur Rozainie Abdullah said...

wow..i'm studying in uia..hahaha..nk hbs foundation da ni..hehe..u r younger than me rupanyerrr=P

Persatuan Seni Pengucapan Awam said...

setiap apa yg kita pilih harus melepaskan satu perkara. ini realiti dalam dunia. kita jarang mendapat kesemua yg kita nak. yg penting bersyukur dan jgn sesali apa yg kita pilih. LAi syakar tum an azidallakum. Wain kafartum inna azabilla syadid...

S.U Agung Kehormat PuSPA
Jailani Mohd Yusoff

mE iS aS said...

dear zumiela7...im sorry for what i had done...im juz blank and pissed-off...sorry ek...uncontrolled me..sorry..n do forgive me..bkn ape,as pk gak tuk kbaikan kita bsama..bout ur dcision tu,im not denied that im happy with it..but if u doesn't show that ur happy wif ur own dcsion then it useless dear..sometimes,we can't get wht we want..and thts wht we call life is such unfair..yes it is..c'mon..i want da old zaim back..grin*sorrryyy

;) said...

waa..kemas meja...
time nk snap pic ni je kut..hehe