Sunday, February 27, 2011

ke Kuala Ganu hendaknye


belom abis penat pegi rantauPanjang jumaat lps
& kualaTrenganu pada Sabtunye utk melayan dramatari gamelan,
jumaat minggu ini skali lagi aku merendek pula ke kualaTrenganu
utk menemani jiran sblh bilik utk jln2. ingin ke jom heboh katenye!!!
ingat maen2, rupe2nye serius mau merantau.


hdpn taman istana maziah


dgn prof riqie en naqif


beli ckit je sbg bukti singgah ke tmpt heboh niey


expose badan ckit..kuang3x


jumpe ustaz fauzi al-kuliyyah sekejap


dgn mr. arif a.k.a driver a.k.a jiran sblh bilik


ahli rombongan


destinasi seterusnye : lunch rumah incik amriey


melarikan diri ke taman tamadun islam utk bljr titas..hehe


gambar ber"background"kan sg trgn en jmbtn sultan mahmud dgn mr.naqiy


final pixc semustinye depan cyrstal mosque

fakta nombor :
wif 2 cars, 6 passengers,
4 guys, 6 girls, en 4 destination,
we went back to our "lovely prison" wif smile at 11.00 pm :)


p/s :

~ ucapan trime kaseh tak terhingga buat incik amriey en famili yg sediakn lunch yg bapak sodap semate2 utk kamiey..arigato gozaimas!!!
~ incident kunci tprngkp dlm kete & nyaris2 tak dpt balek mmbolehkan kami mengenali lbh mendlm dunia pakcik bomba!!! kuang3x..utk mengetahui dgn lbh mndlm, kenelah tanye cikMai.hohoho

Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011

fuiyoo..letih bangat sii 2-3 arinie..lots of agendas.
tapi sempatkan diri gak berblog di petang hari nie. tgh cbuk view blog sndr,
terprasan plak ade tag serentak dari 2 cute-girl yg ajak masok kontest iaitu cikNiNa & cikLaila. anway, arigato gozaimas for the tag. aishh..berturut2 masuk kontest..harap2 adela rezki..hehe


kali nie psl kontest
Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011 yg
di'organizekn oleh
incik luncai. nak tau lagi, klik SINI tp kene cepat sbb esok dh due date..hahaha

cara-caranye simple aja!!!

1. Buat entry bertajuk : Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011 [settled]

2. Letak header Hikayat Si Luncai [settled]
3. Jadi follower blog ni. (Taknak follow pon takpe..tiada paksaan) [pown settled]
4. Tag seorang rakan blogger lelaki dan seorang rakan blogger perempuan. (nak tag ramai pon boleh) [lagi settled]
5. Pastu postkan link entri korang ke ruangan komen entri Tuan Luncai tadi ea.. [settled]
6. Blog-blog yang join segmen ni Tuan Luncai akan masukkan dalam bloglist dekat sidebar.
7. Pemenang akan Tuan Luncai promote blog dalam Sticky post selama 1 minggu.
8. Tarikh tutup 28 Feb 2011 / 11:59 PM.



mereka yg bertuah ialah :

1- incik fareez (org kampong keh)
2- cik tia (rakan sekampus)
3- sape2 yg takde keje tue, gatal-gatal gerakkan tangan en join kontest niey. hehe

settled sumenye!!!

p/s : kuala trgn- amalJariah di pantai - isuAyer - lataBelatan - asignments - SBE "berat-berat"

Friday, February 25, 2011

aku, dia & vintage photo contest

sekali dh ber"kontest", trase ingin mencoba lagi.


kontest niey, incikKom yg organize dan aku telah di"tag" oleh
rakan sejawat mr pandazemo & cik as. serentak plak tue name aku.

nak tahu lebih lanjut,
korang kene tanye incik Kom dekat SINI
tapi kene cepat sbb arinie last date..hehehe

*******************************************
^nie ori punye^

^ en inieylah hasilnye^

hehehe..kasi pose special punye..iniey gamba terbaek bleh ak kasi.
pic diambil ketika sdg berangan2 utk memanjat bukit
namun tersadai di kaki bumi.hehehe


next victim ::

erm...


cik mas

dyazHerera


p/s ~ kpd incikKom, arap2 telah menepati syarat penganjur & harap2 ade luck sempena
ari last kontest!!!

Thursday, February 24, 2011

JUMPING HIGH PHOTO CONTEST


niey 1st time ak join blog kontest!!! harap2 ade luck!! huhuhu trimas kpd cik as yg mengetag daku!!!

nak jOin cLick SINI

Syarat-syarat contest

1. Follow blog ungu ini supaya anda sentiasa update dengan perkembangan contest ini. (BERES)
2. Buat satu entry yang bertajuk JUMPING HIGH PHOTO CONTEST. (BERES)
3. Muat naik gambar yang mahu anda taruhkan dan ceritakan mengenai gambar itu. (BERES)
4. Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terusss ke entry contest ini. (BERES)
5. Kalau boleh letak lah banner contest ni kat sidebar sekalii hehe. (BERES)
6. Dan jangan lupa letakkan link anda di ruangan comment :) (BERES)
7. Akhir sekali, tag 4 orang rakan blogger anda and make sure mereka tahuu okay (BERES)


Mudah sajaa kan ? Marilah join ramai-ramai.
Hadiah menarik dari Singapura menanti anda semua ! ;D
Terima kasih.

TARIKH TUTUP : 20 MAC 2011 (Ahad)


**********************************************

lokasi :: kompleks sekolah imtiyaz,besut,trgn

ceritanya begini,
di suatu petang yg sepoi2 bahase, 3 sekawan jalan2 keliling kampong sambil menghirup udara yg nyaman. Dalam separuh sedar, mereka melintas di hadapan sebuah kompleks sekolah yg baru siap dibina. Maka, mereka bertiga pon membuatlah lawatan sambil belajar di sekitar kompleks sekolah tersebut dengan penuh ke-excited-an sambil melompat-lompat kegirangan!! kehkekeh!!!


mangse seterusnya (sume 5 lucky sweetGurl) ::
1-makcik kepOh
2-ieqa subbed
3-DindaDya
4-acikNeazara
5-pink-lady Mira


dah siap!!!

p/s ~ kpd cik tyra, harap2 ade luckla utk kamek menang.
lebih2 ag nie 1st time masok kontest!!! hehehe
!!

Wednesday, February 23, 2011

terima kasih!!



thank yOu sis for the gift!!! terase spt befday boyla pulak..hehe


it's choco time!!!huahuahua

Monday, February 21, 2011

Child’s Play's versiOn of mine

arakian tersebutlah kisah, tiba-tiba rase mcm nak jadi budak-budak kembali. maka, ketika pusing2 dalam tesco kb yg besar yg amat itu pada jumaat lepas (ketika tour rantauPanjang-kB), terjumpalah akan mende alah yang menarik ini. sebenarnya dah lama plan nk beli mende alah nie sejak 1st maen dekat rumah member waktu raya aritue. itu pun yg anak saudara dia punya. nak join?? jom jadi budak2 kejap!!

DSC03741

tadaa… stack’em nama diberi!!!

DSC03742

susun sampai tinggi2 mcm klcc, sape buat mende alah nie roboh, dia kalah

*terang2 dye tulis kat situ utk budak2 area 4 thn, tp xpew, beta maseh kecil ag*

Saturday, February 12, 2011

mencari matahari


"time is gold"
itu pesan seorg guru kpd murid2nye.

tiba2 aku teringt pulak pesanan berazimat cikgu sekolah aku waktu kecik2 dolu. Bagi menyambut hasrat murni itu [ayat konpem bajet skema], aku dgn member2 lalu mengisi pagi jumaat kami dgn xpdc mencari matahari. itulah hasrat teman aku yg sememangnye gilakan amat bidang poyografi. katanye ingin mendapatkan imej mentari bangun pagi.

joging2 ckit


inielah kelebihan bile tmpt blajo dekat tepi pantai!!!


kuasa air


pantai jadi saksi aksi berfaedah kami


pencinta alam
credit :-pakcik fisherman


geng pencari matahari


environmental jump


what a beautiful life!!

mission is not accomplished!!! matahari tidak ditemui!!!wakaka!!!

mangsa terlibat :: faizal, asmad, nadiah & mr panda
image courtesy :: cik asmad's camera
camera-Man :: mr pandazemo



Friday, February 4, 2011

ateh Oh ateh!!

lame sudah tidak bergebang!!!

gong xi fat chai lorrhh..
smlm, bile org sibuk2 maen bunga api, menari2 cam naga,
agih2 angpow, maka kami sekeluarga pown
breakfast + celebrate befday budak kecik-nak-masuk-matang
ateh a.k.a muhammad zakri aiman
yg dah masuk umuq 13 tahun pabila 3 feb 2011 menjelma


kami makan dalam dulang..ikot sunnah rasulullah..
last makan dlm dulang pown rasenye waktu tahun 2000 kalu tak silap



befday-boi


ayam percik ganti kek..hohoho


ambik angin pagi..jadi mknla kat luar..sekali skala..


aku nak gak masuk pixc


tetiba teringat >>> skrg musim sume org berkejar-kejar masuk contest!!! huhuhu...