Thursday, January 31, 2013

Bila Februari


Sekejap aje Januari dah nak habis.
Esok Februari masuk dengan bangganya.
Dengar bunyi, Februari nie bulan duit mengalir keluar dengan derasnya.
Harap nafsu tak bergelora. 
#Eh


Wednesday, January 30, 2013

#Video - Promosi Tahun Melawat Cameron Highland!


Ada masa lapang, pergilah mendaki Cameron Highland!

Enjoice!


#TeamStrawberry   #SyokSendiri   #SukaHati

Tuesday, January 29, 2013

#BajetTrip2013 – Cameron Highland – Finale


alhamdulillah, sudah mahu balik.
actually, kalau nak pergi cameron seharian tanpa bermalam pon boleh je. 
Takdelah besar mane pon. 
Kalau pasal cuaca tu, takdelah sejuk sampai kena pakai sweater 3-4 lapis,
tapi malam serius sejuk. kalau siang, even panas terik, 
tak terasa panas sebab angin sejuk sepoi-sepoi bahasa!


DSC_4089


DSC_4100


DSC_4105


DSC_4108


DSC_4110


thanks friends untuk BajetTrip untuk bulan nie.
Insyaallah, bulan 2 nanti ada suatu tempat yang lebih menarik untuk kita pergi. 
Dan lebih mencabar!!!


#EnjoySelamanya   #TeamStrawberry   #BajetTrip   #CiterSiniHabisSini


Monday, January 28, 2013

#BajetTrip2013 – Cameron Highland – Part 4


okay, sudah puas main dengan daun teh, teruskan aktiviti sight-seeing.
Next point :

S'Corner Farm 

sebuah strawberry park yg terletak betul-betul 
dekat corner yang berhampiran dgn Kea Farm.
(but still tak boleh lawan Big Red Strawberry Farm, Brinchang)
      

DSC_4029 


DSC_4033 


DSC_4065 


Kea Farm     
  
 tempat yg paling sesuai untuk shopping segala jenis benda pasal cameron.
kalau nak shopping, pergi sini je. semua ada daripada 
sayur-sayuran, key-chain, strawberry, buah-buahan dan macam-macam lagi.


DSC_4077


DSC_4080


DSC_4084


To be continued....

#TeamStrawberry   #CiterSiniHabisSini

Sunday, January 27, 2013

#BajetTrip2013 – Cameron Highland – Part 3


Next entry sekitar Ladang Teh Boh Sungai Palas, Brinchang.

sebenarnya dekat Cameron, ade banyak ladang teh. Kalau Boh, diaorang ade dua ladang teh satu dekat dengan Ringlet dan satu lagi yang kami pergi nie iaitu Sungai Palas. Ladang Teh Boh Sungai Palas ini merupakan ladang teh yang cukup lawa dilengkapi cafe yang dikelilingi oleh ladang teh. Di sini jugalah berlakunya penggambaran salah satu scene dalam Ombak Rindu. (nak mention jugak!!)

macam biasa, SILENT MODE!!

Enjoice :)

DSC_3855


DSC_3858


DSC_3882


DSC_3883


DSC_3884


DSC_3915


DSC_3926


DSC_3928


DSC_3929


DSC_3954


DSC_3870


DSC_3901


DSC_3949


DSC_3957


DSC_3960


DSC_3979


DSC_3992


DSC_4005


DSC_4016


DSC_4022


puas hati! even dah berkali-kali pergi Cameron Highland (sebab dekat dengan rumah),
tapi still nie first time pergi ladang teh boh sungai palas. 
masyukk!!!

to be continued...

#gengstrawberry    #citersinihabisini   #bajetTrip   #merantau

Saturday, January 26, 2013

#BajetTrip2013 – Cameron Highland – Part 2

ok, entry kali nie nak share betapa bajetnyer trip ke cameron highland nie. 
WARNING!!!
Sila bace post sambil pegang calculator! 


Bajet :

1-minyak                       = rm 20 (RM100 bahagi 5 org)
2-penginapan                 = rm 15 (RM30 bahagi 2 org)
3-makan                      = rm 17 (Dinner+Brekfes+Lunch=RM6+RM6+RM5)
4-minum di tea boh        = rm 4.30
5-beli cactus                  = rm 10
6-makan-makan ringan  = rm 10
7-strawberry                 = rm 4 (RM10 bahagi 3 org)

Total                            = rm 80.30 

okay, khamis sampai, pagi jumaat 7.00 pagi terus start jalan-jalan!
first, sebelum breakfast, pergi exercise dekat Taman Pertabalan dekat Tanah Rata!


DSC_3813 


DSC_3817 


DSC_3828 


DSC_3831 


DSC_3832

#BajetTrip  #CiterSiniHabisSini   #Strawberrriess   #TeamStrawberry

To be continued....


Friday, January 25, 2013

#BajetTrip2013 – Cameron Highland – Part 1

khamis minggu lepas, aku dengan member2 buat unexpected decision untuk ke Cameron Highland. Sebab kami semua kaki jalan, biar pon duit tinggal ciput, berdegil jugak untuk pergi makan angin. Sebab ape bajet trip? sebab semuanya bajet daripada makan hinggalah penginapan. Trip yang memakan masa 2D1N ini terdiri daripada aku, member kamceng adzhar (driver + photographer), noona as, farah dan McGee! 

tentatif :

(Khamis)
3.00 ptg  - bertolak dari bandar jerteh
5.30 ptg  - solat asar di masjid gua musang (roughly 30 min)
7.30 mlm - tiba di tanah rata, Cameron Highland
               - check-in hotel Netasha
               - dinner
               - jalan kaki sekitar bandar Tanah Rata ambik angin malam
               - rehat + tido

(Jumaat)
7.00 pg - bersiar-siar sekitar tanah rata. (bapak awal doe!!)
             - exercise @ Taman Pertabalan, Tanah Rata.
8.00 pg - breakfast
9.00 pg - (sight-seeing)
                   * Ladang Tea Boh, Sungai Palas @ Brinchang
                   * Ladang Strawbery S'Corner 
                   * Kea Farm, Brinchang
                   * Ladang Strawberry lagi!!
1.30 ptg - pulang ke ipg!!

Banyak cakap, tutup mulut, 
enjoy the pics!


DSC_3781


DSC_3791






DSC_3853


Tak habis lagi.
To be continued....

#TeamStrawberry   #CeritaSiniHabisSini   #BajetTrip   #HashtagIkutSuka

Dalam MengenangMu!




Monday, January 21, 2013

semoga semuanya indah!


alhamdulillah. setelah berfikir panjang, separa sedar dan tidak tergopoh-gapah,
maka impian menyambung kembali penulisan di ruang yang penuh 
dengan sawang labah-labah ini tercapai jua akhirnya.

harap 2013 akan bersinar dengan lebih gemilang dan cemerlang.
aku menjadi lebih matang, berperikemanusiaan dan realistik.
semoga semuanya indah!



#Tahun3PISMP  #Semester5  #PengajianSosial  #IPGKampusSultanMizan