Tuesday, February 19, 2013

Calon AMM #PRK IPGKSM 2013-2014


Bersama menggerakkan suara sebenar mahasiswa IPG!!


poster undi


poster undi fb



Impian Membawa Budaya Kita Ke Pentas Dunia Bermula Di Sini
                                                :)




Sunday, February 17, 2013

selamat pengantin baru!

IMG-20130202-00771

selamat pengantin baru kepada high school senior, abg azan!
Teringat kenangan di taqwa hostel 8 tahun yg lalu.
Cepatnya masa berlalu.
Selamat menempuhi alam berumah tangga dengan kak Fatimah.
Semoga dikurniakan cahaya mata yang soleh lagi solehah.


#Tahniah juga untuk senior PJ sekampong, Puma @ Fareez
yg selamat bergelar seorang suami semalam!



Friday, February 15, 2013

Hepi Befday 2u :)

IMG_0785

hepi befday to you. nothing much to say.
keep smile and rock the world.
good luck with your "abe".
Insyaallah, ade jodoh tak kemana.

Saturday, February 2, 2013

#Travelog – Family Trip to Johor – Finale

alhamdulillah, sudah puas merendek di USS, tiba masa untuk pulang.
Sebelum pulang, sambung lagi pusing sekitar Nusajaya.
Legoland? Pergi tapi tak masuk pon.
Tambah waktu tiba di Legoland sudah tengahari plus nak berjalan jauh pulang
ke Kuala Lipis, maka kita snap dekat front door ajelah.
Insyaallah, bila along aku grad hujung tahun nie, kita terjah Legoland pula.


SAM_8675 

Di sekitar Legoland ada Padini Mall. Bolehlah nak window shopping sekejap.



Selepas tu kitaorang ke Puteri Harbour yg terletak 
berhampiran dengan Legoland jugak.
Dekat sini ada indoor themepark Hello Kitty & Bob The Builder
yg sesuai untuk kanak-kanak.
Tempat nie menarik tau.
Nak tahu try tekan benda nie Puteri Harbour Family Theme Park
Rasa macam kanak-kanak, boleh aje masuk.

  IMG-20121218-00613 


IMG-20121218-00621  



IMG-20121218-00612

Sekitar Puteri harbour ini bolehlah ushar bot-bot mewah. View memang awesome.
Memang kagumlah dengan Darul Takzim.
Insyaallah, tak lama lagi, Johor akan ada 4 theme park (include USS).
#HebatSangat


SAM_8680


thanks ibu & ayah for the trip!
tahun depan jalan lagi weyh!

#Travelog  #FamilyTrip   #EnjoySakan  #PoketKosongApeKesah



Friday, February 1, 2013

#Travelog – Family Trip to Johor - USS


okay, kali ini nak story tentang trip ke Universal Studios Singapore. Kami sekeluarga + jiran sebelah rumah pun turut join sekali pergi USS. Tiket kalau tak nak menderita beratur, baik beli siap-siap sebelum pergi. Macam kami, tiket memang telah ditempah awal dengan agen yg juga merupakan student UTM, Skudai tempat abg long aku study. Tiket ini cover sekali dengan transport pergi-balik dari JB. So, lebih kurang rm200++ per person.

Tentatif:
8.30 pg   - bertolak dari JB
11.00 pg - sampai USS 
               (lambat bukan sebab jauh tapi queue di imigresen Singapore & traffic jam dekat Tambak Johor)
9.30 mlm - bertolak pulang ke Malaysia



Let's go!

20121217_074449

brekfes dulu!


20121217_080908

ahli rombongan


SAM_8519

gambar wajib bila pergi USS


SAM_8523


SAM_8527


SAM_8530


SAM_8543 


SAM_8546 


SAM_8558


 SAM_8562


SAM_8574


 SAM_8594


SAM_8598


SAM_8609


SAM_8612 


SAM_8614


SAM_8615 


SAM_8616 


SAM_8625

ikut suka dia je pegang-pegang. huhu


SAM_8626


SAM_8642 


SAM_8644 


SAM_8646  

trip ke USS nie bagi aku memang tak puas sepenuhnya
sebab memang aim nak bawa adik-adik pergi berjalan.
Jadi lebih kepada layan kerenah diaorang ajela.
Tapi still kagum dengan tempat nie.

Masuk Hollywood, macam dekat Hollywood.
Masuk New York, macam dekat New York.
Masuk kerajaan Shrek, macam ada dekat sana betul-betul.
Masuk Eygpt, macam ada dekat Egypt.

SAM_8649 


SAM_8651

Antara tips yg aku boleh kasi : )

* beli tiket siap-siap sebelom pergi. kalau boleh cari pakej yg pergi 
seawal mungkin sebab kalau lambat memang jammed teruklah dekat Tambak Johor itu.

* rasa nak jimat tak payah makan pon takpe. Aku beli air je pon. 
Takde masa nak makan. Main lagi syok.

*Attraction wajib korang pergi:
-Battlestar Galactica : Human vs Cyclone (dua roller coaster yg berjalan serentak)
- Transformer Ride 3D (nie wajib naik. WAJIB!!!)
- Revenge Of The Mummy Indoor Roller Coaster
-Jurassic Park Rapid Adventure
-Shrek 4D Adventure
 (shrek tu bersin, kena bersin tu dekat korang,
shrek tu naik kuda, korang pon sama naik kuda)


* Kalau pergi time school holidays or weekend, 
peluang nak main banyak kali sesuatu attraction tu tipislah sikit sebab queue panjang.
Lainlah korang beli Universal Pass yang mahal sikit itu.

*bawa makanan dalam beg pon boleh sebab diaorang tak check pon.
Tapi janganlah overdose macam nak picnic bagai pulak.

* spare mineral bottle sebab kalau pergi tandas, air memang tiada.

* bagi aku, tak semestinya nak kena bawak duit beratus-beratus kalau pergi USS.
Lebih-lebih lagi kitakan student. #Katanya
Aku pon bawa tak sampai rm200. Itupon rm200 tu kalau convert
ke Singapore Dollar memang tak banyak manalah.
Cukuplah nak beli t-shirt, keychain dengan mug plus beli air sekali.

*elakkan pergi time cuaca hujan. In case korang pergi jugak,
bila sampai cuba explore sekeliling theme park dulu then baru main.
Sebab kalau hujan tetiba, character-character tu tobat memang
tak keluarlah. Aku makan hati sampai hari nie sebab tak dapat sepak Shrek dgn Fiona.

*have fun puas-puas sebab bukan selalu dapat pergi. 
Cuba try main semua attraction yg ada.
So far inilah theme park paling excited aku pergi 
selepas Sunway Lagoon, Genting, Time Square dan Funfair-funfair. Huhuhu


SAM_8663

seriously aku memang belom puas. Insyallah, USS, aku akan kembali :)


#Travelog  #FamilyTrip   #AkuAkanKembali

#Travelog – Family Trip to Johor - JPO


OK. Story ini mungkin sudah basi tapi sentiasa segar di hati aku.
Hujung tahun 2012 yang lepas, aku dengan family buat trip ke Johor.
Mission utama semestinya nak pergi Universal Studios Singapore yang gempak #Katanya  #Katekaw.


Sehari sebelum tu, kami pusing-pusing sekitar JB.
Tempat yg wajib pergi semestinya Johor Premium Outlet (JPO).
Dekat sini, memang penuh butik-butik mewah seperti Vincci, Prada, CK dan macam-macam lagi.
Jenis poket tak tebal mana macam aku nie kira pergi windows shopping ajelah.
Tempat serius lawa.

IMG-20121216-00588


IMG-20121216-00593


SAM_8509


To be continued...

#DarulTakzim   #KenanganSelamanya